De Clown

Dit is clown Bonzo. Hij stamt uit een beroemde clownsfamilie. Zijn vader had groot succes als clown, zijn opa ook en zijn overgrootvader eveneens. Eigenlijk wilde Bonzo helemaal geen clown worden, maar omdat hij niet wist wat hij dan wel wilde, heeft hij toch maar de clownsneus opgezet.
Een clown die geen clown wil zijn, dat geeft problemen. Zo ook bij Bonzo. Hij is gaan drinken. Steeds meer en meer. Hij heeft zelfs al en paar keer dronken opgetreden. Directeur Herr Himmelstürmer van circus Heimat heeft hem een laatste waarschuwing gegeven: als Bonzo nog één keer dronken op zijn werk verschijnt dan vliegt hij eruit. Bonzo heeft beterschap belooft. Maar gisteravond is het toch misgegaan.
Als een zwaar aangeslagen bokser die zich met moeite staande weet te houden, waggelde Bonzo de piste binnen. Toen hij lallend tot het het publiek schreeuwde: “Wie heeffft ‘r trek in ’n worssje?” en vervolgens zijn broek wilde laten zakken, greep directeur Himmelstürmer in en sleepte de tegenspartelende clown de piste uit.
Vanmorgen is het circus in alle vroegte vertrokken. Zonder clown Bonzo.Alles wat hij vindt
heeft een eigen verhaal.
   
ACHTERUIT VOORUIT  
   
[Terug naar het Stadsjuttersarchief]