De Plafondventilator

Oom Leo beschouwt zichzelf als een handige doe-het-zelver. Zijn vrouw, tante Annie, denkt daar heel anders over. Van de week kwam oom Leo thuis met een tweedehands ventilator. "Annie, kijk eens wat ik op de kop heb getikt."
"Oh, nee", zuchtte tante Annie.
Oom Leo negeerde haar reactie en ging onmiddelijk enthousiast aan de slag. "Maar Leo je hebt helemaal geen verstand van elektriciteit", wierp tante Annie tegen.
"Nou dat valt wel mee hoor", zei oom Leo. "Je zult zien Annie, het komt allemaal dik in orde."
Maar tante Annie wilde het niet zien en vertrok naar de stad om te gaan winkelen. Aan het eind van de middag keerde ze met een bezorgd hart huiswaarts. Daar trof ze haar echtgenoot voldaan grijnzend in zijn stoel aan. "Kijk Annie", zei oom Leo en wees naar de ventilator, "daar hangt 'ie en... hij werkt." Hij stond op, liep naar de schakelaar en zette de ventilator aan.
"Ongelooflijk", stamelde tante Annie.
"Zo en nu zet ik 'm weer uit", zei oom Leo. Hij drukte op de schakelaar, maar in plaats van te stoppen begon de ventilator harder te draaien en naargeestige geluiden te produceren.
"Zet 'm uit", gilde tante Annie.
"Dat probeer ik ook", riep oom Leo.
Toen klonk er een knal, waarop de ventilator los van het plafond kwam, over het hoofd van tante Annie scheerde en zich onder luid gerinkel in de servieskast boorde.
"Oh Leo, Leo, Leo", wat heb je nou weer gedaan", schreeuwde tante Annie tegen haar echtgenoot die bedremmeld naar de aangerichte ravage staarde. "Sorry Annie", luidde oom Leo's reactie.

Alles wat hij vindt
heeft een eigen verhaal.
   
ACHTERUIT VOORUIT  
   
[Terug naar het Stadsjuttersarchief]