De Stethoscoop 

De 59-jarige huisarts, dokter Kuiken, heeft met onmiddellijke ingang zijn stethoscoop aan de wilgen gehangen. Verbaasde patiŽnten zagen hun doorgaans vriendelijke en geduldige huisarts aan het eind van de morgen met verwilderde blik en driftige passen zijn spreekkamer uitstormen en de praktijkruimte verlaten. Buiten hoorden zij hem luid roepen: “Ik ben het zat. Ik kap ermee. Stelletje betweters.”
Later op de dag trof een patiŽnt de dokter aan bij de oever van de rivier alwaar de overspannen huisarts kiezelsteentjes over het water scheerde. Op de vraag van de patiŽnt wat er toch aan de hand was begon deze te razen en te tieren: “Doodziek word ik van jullie. Jullie denken het allemaal beter te weten dankzij dat verdomde Internet. Nou, dan zoeken jullie het voortaan zelf maar uit. Deze dokter doet niet meer mee. Hoor je me goed. Niet meer mee! En nou ophoepelen. Wegwezen.”
Na deze woedeuitbarsting griste de dokter een handvol kiezelsteentjes van de grond en begon daarmee de patiŽnt te bekogelen. Deze maakte zich snel uit de voeten en wist ongeschonden aan het stenenbombardement te ontkomen. Na dit incident is er van dokter Kuiken niets meer vernomen.Alles wat hij vindt
heeft een eigen verhaal.
   
ACHTERUIT VOORUIT  
   
[Terug naar het Stadsjuttersarchief]